Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η γαστρονομική εκδήλωση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση».

Δυναμική και επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

agrodiatrofiki-2

Η συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην έκθεση ήταν η πρώτη δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο, του τριετούς συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα προγράμματος προώθησης, «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC».

Η επιτυχημένη παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισφραγίστηκε με την εντυπωσιακή γαστρονομική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της έκθεσης, σε συνεργασία με τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και επικεφαλή σεφ το Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της Λέσχης, Έκτωρα Ιωάννου.

agrodiatrofiki-3

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει, μέσα από γευστικές συνταγές εμπνευσμένες από την Κρήτη, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και Βιολογικής Καλλιέργειας.

Στη γαστρονομική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων Τμήμα Εμπορικών Ροών, Προώθησης και Προβολής Προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Κολοκοτρώνη, καθώς και η Ειδική Σύμβουλος σε θέματα πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη.

agrodiatrofiki-1

Η ομάδα της  Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, δημιούργησε οκτώ διαφορετικά πιάτα, που στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κατά βάση: Βιολογικό Μέλι, Βιολογικά Αυγά, Βιολογικό Κοτόπουλο, Βιολογικός Κόκορας, Βιολογικά Λαχανικά, Παξιμάδι Κρήτης Π.Γ.Ε., Κρασί Λασιθίου Π.Γ.Ε., Π.Γ.Ε. Σταφίδα, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Μεσσαράς, Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π., Ξινομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π., Πηχτόγαλο Χανίων Π.Ο.Π. Μάλιστα για τα προϊόντα οι επισκέπτες έλαβαν περισσότερες πληροφορίες από το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, όπου παρόν ήταν ο Αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρος Στεφανάκης, το μέλος του Δ.Σ. του φορέα, Μιχάλης Καμπιτάκης, και στελέχη του φορέα.

 

Κράτα το

Κράτα το

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2021