«κρήτη - Γενέτειρα αξιών»

Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, ήδη από το 2012, καθιέρωσαν το σήμα «κρήτη», με στόχο τα τοπικά προϊόντα που φέρουν αυτό το σήμα να γίνουν αναγνωρίσιμα και ακόμη πιο ανταγωνιστικά εμπορικά, αποκτώντας μια ισχυρή εμπορική ταυτότητα στην εθνική και τη διεθνή αγορά.

Το σήμα «κρήτη» προσφέρει τη δυνατότητα στα αγροτικά προϊόντα και γενικά στα τρόφιμα του νησιού, να διαφοροποιούνται λόγω των ποιοτικών τους προδιαγραφών σε επίπεδο παραγωγής, τυποποίησης και προσφοράς, να προβάλλονται σωστά και να ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Κατεβάστε τις αιτήσεις για το σήμα!

Αίτηση

Οφέλη Πιστοποίησης


    Η απόκτηση των σημάτων «κρήτη- Γενέτειρα αξιών», «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» και «επισκέψιμα οινοποιεία»:

  1. Συμβάλλει στην πιστοποίηση και την αναγνωρισιμότητα των κρητικών προϊόντων και των επιχειρήσεων, τα οποία διαφοροποιούνται στην αγορά λόγω των ποιοτικών προδιαγραφών τους.
  2. Τα πιστοποιημένα προϊόντα και οι επιχειρήσεις αποκτούν ισχυρή εμπορική ταυτότητα στη διεθνή και την εγχώρια αγορά.
  3. Τα προϊόντα προβάλλονται στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας (Ρέθυμνο) και τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις («κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» και «επισκέψιμα οινοποιεία»).
  4. Τα πιστοποιημένα προϊόντα επιλέγονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις, πετυχαίνοντας τη διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.
  5. Τα πιστοποιημένα προϊόντα και οι επιχειρήσεις προβάλλονται στα site, τα φυλλάδια της Περιφέρειας Κρήτης και το incrediblecrete.gr. Προωθούνται, επίσης, στους οδηγούς των γαστρονομικών δρόμων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
  6. Υλοποιείται ετήσιο Marketing Plan με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις σε χώρες-στόχους, όπου δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με χαμηλό ή μηδαμινό κόστος, με τη στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Παράλληλα, πραγματοποιούνται προσκλήσεις αγοραστών ή επιχειρηματικές αποστολές στις χώρες-στόχους του εξωτερικού.

Τα σήματα

Και πώς να τα αποκτήσετε!

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2021