«κρητικό μπακάλικο»

Το σήμα «κρητικό μπακάλικο» πιστοποιεί τους χώρους λιανικής διάθεσης κρητικών προϊόντων, οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές, δίνοντας την ευκαιρία στον καταναλωτή να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια για τις αγορές του, καθώς επιλέγει προϊόντα ποιοτικά και με υψηλή διατροφική αξία. Σε αυτά τα καταστήματα διατίθενται τα τοπικά προϊόντα με το σήμα «κρήτη», ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εμπορική ταυτότητά τους. Συνεπώς, το σήμα κρητικό μπακάλικο» αναδεικνύει και προβάλλει τα καταστήματα λιανικής πώλησης, καθώς εγγυάται την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων.

Κατεβάστε την αίτηση για το σήμα!

Αίτηση

Οφέλη Πιστοποίησης


  Η απόκτηση των σημάτων «κρήτη- Γενέτειρα αξιών», «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» και «επισκέψιμα οινοποιεία»:

 1. Συμβάλλει στην πιστοποίηση και την αναγνωρισιμότητα των κρητικών προϊόντων και των επιχειρήσεων, τα οποία διαφοροποιούνται στην αγορά λόγω των ποιοτικών προδιαγραφών τους.
 2. Τα πιστοποιημένα προϊόντα και οι επιχειρήσεις αποκτούν ισχυρή εμπορική ταυτότητα στη διεθνή και την εγχώρια αγορά.
 3. Τα προϊόντα προβάλλονται στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας (Ρέθυμνο) και τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις («κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» και «επισκέψιμα οινοποιεία»).
 4. Τα πιστοποιημένα προϊόντα επιλέγονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις, πετυχαίνοντας τη διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.
 5. Τα πιστοποιημένα προϊόντα και οι επιχειρήσεις προβάλλονται στα site, τα φυλλάδια της Περιφέρειας Κρήτης και το incrediblecrete.gr. Προωθούνται, επίσης, στους οδηγούς των γαστρονομικών δρόμων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
 6. Υλοποιείται ετήσιο Marketing Plan με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις σε χώρες-στόχους, όπου δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με χαμηλό ή μηδαμινό κόστος, με τη στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Παράλληλα, πραγματοποιούνται προσκλήσεις αγοραστών ή επιχειρηματικές αποστολές στις χώρες-στόχους του εξωτερικού.

Οφέλη

 • Εκπτώσεις ή δωρεάν συμμετοχή σε εκθέσεις
 • Δωρεάν συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν με δικό τους
 • Προβολή στα site και στα φυλλάδια της Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρίας τουρισμού
 • Δωρεάν προβολή στους οδηγούς των γαστρονομικών δρόμων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης
 • Δωρεάν προβολή στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στο Ρέθυμνο
 • Άλλες δράσεις προβολής της Περιφέρειας Κρήτης και της εταιρίας τουρισμού, σε ότι αφορά Κρητική Γαστρονομία

Αίτηση

Τα σήματα

Και πώς να τα αποκτήσετε!

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2021