Πίσω

Σήμα "κρητική κουζίνα"

Ταβέρνα «Κούμος»

Υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος στην Κρήτη όπου το χθες συναντά το σήμερα.

Όταν μια ιδέα γίνεται πράξη, όταν ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, τότε η φύση και ο άνθρωπος ενώνουν τις δυνάμεις τους. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για μία ιδέα που ξεκίνησε να υλοποιείται από τον κ. Γεώργιο Χαβαλεδάκη το 1990. Λίγο μεράκι και λίγη πέτρα από τα Λευκά όρη ήταν αρκετά για τη δημιουργία ενός πολυχώρου, όπου συναντάμε ακόμα και σήμερα. Το όνομα αυτού <<ΚΟΥΜΟΣ>> με άλλα λόγια το σπίτι του Βοσκού στα ορεινά χωριά της Κρήτης. Είναι μία έκταση τεσσάρων στρεμμάτων με ιδιωτικό χώρο στάθμευσής και εδραιώνεταί στις Καλύβες Αποκορώνου Χανίων. Διασχύζοντας το εσωτερικό του, θα ανακαλύψετε το μικρό πέτρινο εκκλησάκι της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας και ένα μουσειακό χώρο . Εντός αυτού, θα εντοπίσετε ύλη από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο καθώς και παραδοσιακά εργαλεία της προγενέστερης Κρήτης.

Κατά το μήκος του, θα συναντήσετε ένα χώρο αναψυχής όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε το γεύμα σας (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό), τον καφέ ή ακόμα και το γλυκό σας.

Σχετικά με την βραδινή διασκέδασή σας, δώσαμε λύση και σ’αυτό, δημιουργώντας το << KOYMOS cocktail bar >>. Στο συγκεκριμένο μέρος, έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε και να νιώσετε τη δροσιά ενός ποτού ή cocktail της αρεσκείας σας.

Επιπλεόν, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας, οργανώνοντάς το γάμο, τη βάφτιση ή οποιαδήποτε άλλου είδους κοινωνική εκδήλωση, στο προαύλιο του πολυχώρου <<ΚΟΥΜΟΣ>>.

Στοιχεία επιχείρησης


Διεύθυνση: Καλύβες, 73003, Χανιά

Τηλέφωνο: +30 28250 32257

Email: tavernakoumos@gmail.com

Website: www.koumos.gr


Φωτογραφίες

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2020