Χιλιάδες επισκέπτες στην Παγκρήτια Έκθεση Κρητικών προϊόντων στην Αθήνα με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα μια έκθεση που είναι σε εξέλιξη και καθημερινά «μαγνητίζει» μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση αυτή γίνεται για 7η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και πολλών  φορέων και πολιτιστικών σωματείων Κρητών, που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Οι επισκέπτες  της έκθεσης,  γνώρισαν και  γεύτηκαν  τα προϊόντα των Κρητικών παραγωγών, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, τσικουδιά , κρασί, καλλυντικά, αλόη κ.α..

Κατά τη φετινή διοργάνωση,  έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της αξίας της Κρητικής Διατροφής και  των Κρητικών προϊόντων. Για το λόγο αυτό υλοποιείται πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων,  με θεματικές όπως την Κρητική Διατροφή και τη σημασία της, καθώς και πολλές και διαφορετικές παρουσιάσεις, πολιτιστικού χαρακτήρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης  Μανόλη Χνάρη, του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου καθώς και άλλων πολιτικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων.

Η Περιφέρεια Κρήτης,  στο περίπτερο της φιλοξένησε τα προϊόντα του νησιού, τα οποία συνθέτουν το Περιφερειακό Καλάθι, όπως ελαιόλαδο, κρασί, βότανα, μέλι, παξιμάδια, παραδοσιακά αλλαντικά, τυροκομικά, ξεροτήγανα, προϊόντα αλόης κ.α. Τα στελέχη  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λασιθίου Ελένη Δρακωνάκη και Αναστασία Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι δοκίμασαν τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης και ενθουσιάστηκαν με τη γεύση τους, κερδίζοντας έτσι  τις καλύτερες εντυπώσεις, τα προϊόντα του νησιού.

Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

Παράλληλα με την Περιφέρεια Κρήτης και στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα προγράμματος προώθησης, «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», παρουσία στην έκθεση είχε και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στο περίπτερο της προβλήθηκαν τα προϊόντα των μελών της (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, παξιμάδια, αυγά, μέλι κ.α.) με έμφαση στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και στα βιολογικά.

Σε γαστρονομική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00,  σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, θα παρουσιάσουν γευστικές συνταγές, εμπνευσμένες από τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης της Κρήτης. Η έκθεση ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Μαΐου.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης  Χνάρης τόνισε: «Στη συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια, την οποία υλοποιούμε, για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση, των τοπικών μας προϊόντων, καθώς και της Κρητικής Διατροφής, εντάσσεται και η συμμετοχή μας,  στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση». Για μια ακόμα χρονιά, συμμετέχουμε φέτος στην έκθεση -Περιφέρεια Κρήτης  και Αγροδιατροφική Σύμπραξη- που δίνει τη δυνατότητα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, να γνωρίσει το νησί μας, τα προϊόντα μας  και τους παραγωγούς μας. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες, να γνωρίσουν και να γευτούν, τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα  και να τα βάλουν στο τραπέζι τους. Εμείς, ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουμε προσπάθειες, που αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες του νησιού, γιατί ο άξονας δράσης μας είναι το τρίπτυχο, ποιότητα – ταυτότητα – εξωστρέφεια».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης δήλωσε: «Η δυναμική παρουσία της Κρήτης σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναδεικνύουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό του νησιού μας. Υπάρχει μια ιστορικά βαθιά ανάγκη των Κρητικών για εξωστρέφεια. Η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι της Κρήτης υποστηρίζουν, ενεργοποιούν και συμμετέχουν την εξωστρέφεια του νησιού. Επίσης, στη Περιφέρεια Κρήτης, θέλουμε να είμαστε σε επαφή με τους Κρητικούς της Διασποράς, εντός και εκτός Κρήτης, θέλουμε να δικτυώσουμε τους Κρητικούς και αυτή η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία. Με την εκδήλωση αυτή, κατά την προετοιμασία, υλοποίηση αλλά και μετά από αυτήν θα προωθούνται συνεργατικές δράσεις των επιχειρηματιών στους τομείς της διατροφής, του τουρισμού και του πολιτισμού και αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη της έκθεσης».

 

1

Κράτα το

Κράτα το

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2021