Τα πιστοποιημένα προϊόντα με το Σήμα Κρήτη στο περίπτερο της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση Anuga 2015 στην Γερμανία

Στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων-ποτών ANUGA 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Κρήτης, όπου αναδείχθηκαν τα παραδοσιακά και πιστοποιημένα προϊόντα του νησιού όπως επίσης η Κρητική Κουζίνα-Διατροφή.

Η έκθεση, στον τομέα τροφίμων-ποτών- συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως, προσελκύοντας το εμπορικό ενδιαφέρον αντιπροσώπων μεγάλων εταιρειών από την Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, την Αφρική και την Αυστραλία. Συνολικά στα 280.000 m2 φιλοξενήθηκαν 7.000 εκθέτες από 108 χώρες τους  οποίους επισκέφτηκαν 160.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι από 192 χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής. Η Ελλάδα μάλιστα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των τιμώμενων χωρών με 270 συμμετοχές εταιρειών, φορέων και Περιφερειών.

Στο καλαίσθητο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, που αποτέλεσε πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, προβλήθηκαν τα πιστοποιημένα προϊόντα του νησιού όπως: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε διάφορες συσκευασίες, ελιές, πάστα ελιάς, μέλι, κρασί, τσικουδιά, ρακόμελο, ντάκος, παξιμάδια, σταφίδες, νερό, χυμοί, αναψυκτικά, αυγά, αρωματικά βότανα, απάκι, λουκάνικο, τυροκομικά προϊόντα (Κεφαλοτύρι, Γραβιέρα και λευκό τυρί σε άλμη) παράγωγα χαρουπιού, σαλιγκάρια, είδη ζύμης, ξεροτήγανα, παγωτό και παστέλια. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ομογενών και ξένων επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα έντονο για το σύνολο των  κρητικών προϊόντων, με κυρίαρχα προϊόντα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το απάκι, το λουκάνικο, τα βότανα, τα παξιμάδια, τις ελιές και τα κρασιά. Στη διάρκεια της πενθήμερης έκθεσης δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, επιβεβαιώνοντας τη μοναδικότητα τους αλλά και το εμπορικό ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Βρείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες από την έκθεση.

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2019