Πίσω

Σήμα "κρητική κουζίνα"

Ξενοδοχείο Creta Royal – Εστιατόριο «Μαΐστράλι»

TABΕΡΝΑ ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ

Η ταβέρνα «Μαΐστράλι» βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά της Σκαλέτας του ξενοδοχείου CRETA ROYAL 5* για να απολαύσετε ξεχωριστά γεύματα με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας αλλά και τον ήχο των κυμάτων του Κρητικού πελάγους.

Ο Σεφ μας, καταξιωμένος στον χώρο και με μεγάλη εμπειρία στην παραδοσιακή κουζίνα, χρησιμοποιώντας αγνά ντόπια υλικά και σε συνεργασία με το πρόθυμο και ευγενικό προσωπικό του σέρβις υπόσχονται να σας ταξιδέψουν στην παράδοση της Κρητικής φιλοξενίας και των εκλεκτών κρητικών εδεσμάτων.

Η πλατειά αμμουδιά της Σκαλέτας, βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία, που βρέχεται από το Κρητικό πέλαγος άλλοτε γαλήνιο και άλλοτε αγριεμένο σβήνει ομαλά σε μικρούς λόφους που παρέχουν ειδυλλιακή θέα ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Εδώ έρχεται να αποθέσει τα αυγά της η προστατευόμενη θαλάσσια χελώνα CARETTA-CARETTA καθώς επίσης εδώ εύρισκε καταφύγιο η μέχρι πρότινος απειλούμενη μεσογειακή φώκια MONACHUS-MONACHUS.

Κατά μήκος της βραχώδους παραλίας τα ενάλια σπήλαια με σπουδαιότερο το Αντρο του μυθικού Ποσειδώνα με τους πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα φανταχτερά χρώματα δίνουν την εικόνα ενός «θείου» πίνακα. Στην είσοδο της σπηλαίας ένας όγκος σταλαγμίτη παρουσιάζει τη μορφή θαλάσσιου λέοντα «φύλακα» του μεγάλου άντρου. Πιο πέρα είναι ριζωμένο ένα παράξενο σύμπλεγμα βράχων που ίσως ήταν η «πύλη των Νυμφών» της θάλασσας μέσα στην οποία λουζοκαθρεπτίζονταν οι νύμφες για να περάσουν το άντρο του Μεγάλου Θεού.

Η  ιστορική και μυθική ύπαρξη της Σκαλέτας καθώς και η υπαγωγή της στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο  «ΦΥΣΗ 2000» (Natura 2000) σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει σήμερα αποτελούν την πιο έντονη πρόκληση για τον κάθε επισκέπτη που θέλει να κάνει ευχάριστες διακοπές στον τόπο μας.

Στοιχεία επιχείρησης


Διεύθυνση: Σκαλέτα, Ρεθύμνου

Τηλέφωνο: 2831071812

Email: secretary@aegeanstar.com

Website: www.cretaroyal.gr


Φωτογραφίες

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2019