Πίσω

Σήμα "κρητική κουζίνα"

Εστιατόριο «Έναγρον»

Ταβέρνα, Παραδοσιακός ξενώνας

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε χωριά στην Ελληνική Ύπαιθρο, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες της προηγούμενης γενιάς. Ξενιτευτήκαμε από ανάγκη – για σπουδές και δουλειά – στις πόλεις. Στις πόλεις που κτίζονταν στη δίνη της μοναξιάς των πολλών και στους μηχανικούς θορύβους. Στερήσαμε τη ζωή μας και τις αισθήσεις μας από τους ήχους και τις εικόνες, τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα της φύσης.

Kάποια στιγμή επιστρέφουμε φιλοξενούμενοι πίσω, στην ύπαιθρο σε ό,τι ακόμη δεν είχε μολυνθεί και καταστραφεί. Ανακαλύπτουμε ξανά πως η ζωή είναι εκεί. Ανακαλύπτουμε ξανά τις εποχές έτσι όπως η φύση τις ορίζει και τις μετράει. Βλέπουμε ξανά το φως της ημέρας και αφουγκραζόμαστε τη σιγαλιά της νύχτας. Ανακαλύπτουμε πως η βροχή δεν πέφτει για να μας πνίξει αλλά για να μας θρέψει, ο αέρας δεν μας παρασύρει αλλά μας χαϊδεύει, δεν μας γεμίζει σκόνη αλλά αρώματα.

Ανακαλύπτουμε τη στιγμή, το χρόνο που έρχεται για να μείνει κι όχι για να φύγει.

Ανακαλύπτουμε τις μυρωδιές της γης, των λουλουδιών, του βρεγμένου χώματος και του ξερού χορταριού. Διαπιστώνουμε πως τη γη μοιράζονται εξ ίσου άνθρωποι, ζώα, πουλιά, έντομα.

Από δική μας προσωπική ανάγκη φτιάξαμε ένα σπίτι στη φύση. Όμως είναι φορές που η περίσσια ομορφιά σε στεναχωρεί και αυτό γίνεται όταν δεν μπορείς να μοιραστείς τη χαρά της απόλαυσης και το μεγαλείο της ζωής στη φύση.

Έτσι κτίσαμε σ’ αυτό το χώρο και άλλα σπίτια και χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτούς που έχουν αναμνήσεις ή που δεν έτυχε να έχουν εμπειρίες από τη φύση. Το μέρος είναι ειδυλλιακό, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, οι άνθρωποι και ο τόπος με παραδόσεις και ιστορία σημαντική.

Η ιδέα γίνεται πράξη χρόνο με το χρόνο και η φιλοξενία γίνεται έργο. Αξιοποιούμε ό,τι απλόχερα η δημιουργός δύναμη δίνει, χωρίς καταστροφές και ύβρεις. Δημιουργούμε κτίζοντας με το περιβάλλον και την φύση.

Ό,τι έγινε δεν έγινε από ανάγκη να δημιουργηθεί μια επιχείρηση και μόνο, αλλά από την ανάγκη της χαράς που προσφέρει η δυνατότητα να μοιράζεσαι.

Γιάννης – Φανή

 

 

Στοιχεία επιχείρησης


Είδος Επιχείρησης: Ταβέρνα, Παραδοσιακός ξενώνας

Διεύθυνση: Αξός Μυλοποτάμου

Τηλέφωνο: +30 28340 61611

Email: info@enagron.gr

Website: www.enagron.gr

Περίοδος Λειτουργίας: Απρίλιος – Οκτώβριος, Χειμώνας. Ανοικτά τα Σαββατοκύριακα και 15 μέρες τα Χριστούγεννα


Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2019