Πίσω

Προϊόντα με το Σήμα «κρήτη»

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΑΡΟΥ (Α.Μ. 114)

Η Έμπαρος είναι χωριό του Δήμου Βιάννου στο νομό Ηρακλείου Κρήτης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 430 μέτρων στις νοτιοδυτικές υπώρειες του όρους Δίκτη. Η κύρια ασχολία των κατοίκων της περιοχής με τη γεωργία και ειδικότερα την ελαιοκομία οδήγησε στην ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου (Α.Σ.Ε) το 1937 και στη δημιουργία πρότυπου ελαιουργείου για την έκθλιψη του ελαιοκάρπου. Παράλληλα με το ελαιουργείο λειτουργούσε αλευρόμυλος για την άλεση των δημητριακών και εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Α.Σ.Ε ακολούθησε τη ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας και μέχρι σήμερα διατηρεί μια σύγχρονη ελαιοπαραγωγική μονάδα με αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις (σύστημα HACCP). Αξίζει να σημειωθεί η επίσκεψη υψηλού επιπέδου κινέζικης αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού τον Ιανουάριο του 2009.

Από το 2009/2010 εφαρμόζεται το σύστημα της κοινής έκθλιψης ελαιοκάρπου, ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην 75 ετών πορεία του Α.Σ.Ε για την διατήρηση της ποιότητας του παραγόμενου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου).

Στοιχεία επιχείρησης


Διεύθυνση: Έμπαρος, Ηράκλειο

Τηλέφωνο: 2895041229

Email: asemparos@gmail.com

Website: www.embaroscoop.gr


Προϊόντα


  1. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Φωτογραφίες

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2019