Χαιρετισμός Προέδρου

custom-logo

Αγαπητοί Φίλοι & Φίλες,

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συστάθηκε το 2012, με σκοπό να γίνει το «εργαλείο» υποστήριξης και ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα του νησιού.
Έργο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, είναι να θωρακίσει και να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από την υποστήριξη και διάδοση των αξιών, που  συνδέονται άρρηκτα με το σήμα «κρήτη».

Παράλληλα με τα σήματα «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» και «επισκέψιμα οινοποιεία» δημιουργεί και προάγει συνεργασίες ανάμεσα σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους του νησιού (τομείς τροφίμων – εστίασης – λιανικής διάθεσης – τουριστικό κλάδο & οινοπαραγωγικό).

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στοχεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, μέσω της στήριξης του πρωτογενούς τομέα και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό, καθώς και μέσω της ανάδειξης της ιδιαίτερης γαστρονομικής ταυτότητας και κουλτούρας της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, διαφυλάττει και αναδεικνύει την Κρητική Διατροφή, ως ισχυρό διατροφικό πρότυπο, λειτουργώντας ως επιπρόσθετο πλεονέκτημα, που ενισχύει την επιλογή της Κρήτης, από τον επισκέπτη ως γαστρονομικό προορισμό.

Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, επιτυγχάνεται η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προϊόντων της Κρήτης, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής και των καταναλωτών για ποιοτικά, ασφαλή τρόφιμα, με προέλευση και ταυτότητα. Παράλληλα, η προσπάθεια αυτή στηρίζει σημαντικά  τους παραγωγούς και επιχειρηματίες, συμβάλλοντας στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων τους και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μέχρι σήμερα, έχουν βοηθήσει και στηρίξει την όλη προσπάθεια και να καλέσω όλους εσάς, να συμμετέχετε και να ωφεληθείτε από το εγχείρημα αυτό, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
& Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Χανίων
Αναστάσιος (Τάσος) Κουρουπάκης
 

Κράτα το

Κράτα το

Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης © 2019